Statement veganistische producten

Beste Dr.Hauschka consumenten,

De ingrediënten van Dr.Hauschka Cosmetica zijn voornamelijk van plantaardige oorsprong.
De volgende “niet plantaardige (dierlijke) ingrediënten” welke worden gebruikt zijn: Bijenwas, lactose, hydrolyse melk proteïne, propolis, zijdepoeder, Royal Jelly, wolwax en karmijn welke als kleurpigment wordt gebruikt in de Decoratieve Cosmetica.

Onderstaande lijst van Dr.Hauschka Cosmetica producten bevatten geen van bovenstaande dierlijke ingrediënten en kunnen worden gebruikt door veganisten:
* Gezichtsverzorgingsproducten: -Reinigingsmelk, Gezichtsreinigingscrème, Gezichtslotion, Gezichtslotion speciaal, Regeneratie serum, Huidconditioner S, Intensieve Conditioner 01, 02, 03, 05, Gezichtsdampbad, Gezichtsmasker, Oogcompressen, Vloeibare dagcrème, Gezichtsolie, Regeneratie Crème Nek en Decolleté.

*Badproducten: – Citroenbad, Dennenbad, Lavendelbad, Rozemarijnbad, Saliebad.

*Lichaamsverzorgingsproducten: -Bodymilk citroen, Bodymilk Kweepeer, Bodyolie Amandel St. Janskruid, Bodyolie Berken, Bodyolie Citroen Lemongrass, Bodyolie Moor Lavendel, Bodyolie Rozen, Bodyolie Sleedoorn.
Deo-Crème Fris en Deo-Crème mild.
Rozemarijn Lotion
Neem nagelolie, Neem nagelolie verzorgingsstift
Neem Haarolie, Neem Haarlotion
Saliepastilles
Bitterelixer

* Decoratieve Cosmetica:-Concealer 01,02,03 en Kayal Eyeliner 02,03,04,05

* Mondverzorging: Dr.Hauschka Med Zout Sensitief, Dr.Hauschka Med Kinder Tandgel Sinaasappel

Verklaring ingrediënten:

*Bijenwas: (Cera Alba) wordt voornamelijk gebruikt in producten voor de lippen. Bijenwas is nodig in de lippenstift om de kleur in de lippenstift langer houdbaar te maken. Het wordt gewonnen uit de raten en is een taaie was. Bijenwas is geen Royal Gelly (Koninginnegelei).
*Lactose: (Melksuiker) is in melk terug te vinden. Het wordt toegapast als humectant. Dit is een substantie die vocht aantrekt uit de lucht en het in de huid vasthoudt. Niet alle humectants werken zo. Sommigen onttrekken juist vocht aan de huid, bijvoorbeeld glycerol.
*Hydrolyse melk proteïne: Hydrolyse betekend verzepen. Hydrolyse is een chemisch proces waarbij complexe proteïnen tot kleinere moleculen worden gereduceerd met een lager moleculair gewicht. Dit proces kan uitgevoerd worden dmv zuurreacties of enzymen. Hydrolyzed proteins zijn dus proteïnen met een lager molecuul gewicht dan de oorspronkelijke bron en hebben daardoor een sterker effect op de huid. Hydrolyse kan het effect van een ingrediënt optimaliseren, maar het ingrediënt blijft het ingrediënt. Ook na hydrolyse. Het overgrote deel van “hydrolyse” ingrediënten bestaat uit prima huidverzorgers.
*Propolis: Propolis Cera wordt uit de bijenkorf gehaald. Propolis bestaat voornamelijk uit hars en dient als een soort schoonloopmat voor de bijen. Het bevat antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Tevens bevat propolis vele soorten flavonoïden (antioxiderende werking), vitaminen, mineralen, eiwitten, etherische oliën, lipiden en suiker. Het ontsmet, werkt enigzins pijnstillend en ontstekingsremmend, geneest en gaat oedeem tegen. Men ziet dit ingrediënt ook vaak terug in de homeopathie.
*Zijdepoeder: Sericin, is een bulking agent en wordt toegepast als kleurstof in de zeer goede gezichtspoeders, haarconditioners en huidconditioners. Het wordt gemaakt van zeer verfijnde verpulverende zijde. Zijdepoeder heeft een hoog gehalte aan aminozuren. Toegepast in cosmetica zijn deze aminozuren huidconditioners en werken antistatisch.
*Royal Jelly: ofwel Koninginnegelei, wordt afgescheiden door honingbijen en is de voedingsbron voor de koningin. De gelei wordt gewonnen zonder dat de bijen daaraan sterven. Het is beslist niet hetzelfde als bijenwas en ook niet als pollenextract. Degenen die allergisch zijn voor bijensteken zijn in de meeste gevallen allergisch voor het gif uit de angel en niet voor de Royal Jelly. (Bij twijfel met een arts overleggen) Royal Jelly is zowel voor inwendig als uitwendig gebruik verkrijgbaar. De gelei is een rijke bron aan vitaminen, proteïnen, mineralen en eiwitrijke verzachtende stoffen en is een uitstekende hydraterend middel. Het helpt vochtverlies te voorkomen.
*Wolwax: Lijkt meer op vet dan wax. Bijvoorbeeld lanoline en tallow. Lanoline is een wasachtige uitscheiding van schapenwol en lijkt veel op menselijk talg. Wordt verkregen uit het waswater van schapenhaar. Tallow is vergelijkbaar met lanoline maar is afkomstig van een bepaalde schaapsoort.
*Lanoline alcohol: Dit wordt gederiveerd uit Lanoline en wordt wereldwijd verwerkt in water in olie emulsies als emoillient en emulsifier. Een derivaat wil zeggen dat een ingrediënt afgeleid is van een bepaalde stof en op zichzelf een stof vormt. Derivaten zijn vaak zwakker dan het oorspronkelijke ingrediënt.
*Karmijn: is een natuurlijke kleurstof en wordt verkregen ui de gedroogde luizen die zich o.a. bevinden op de Opuntia ficus indica (schijfcactus). Karmijn geeft een rozen tot cyclaamrode kleur, afhankelijk van waar het mee gemengd wordt.